Pragniesz świeżego, naturalnego smaku? Jesteś na właściwej stronie!

Mleko Wiejskie z Piątnicy to świeży, pełen witamin i wartości odżywczych produkt z najczystszych rejonów Kurpi Zielonych. Nasze mleko ma bardzo podobne właściwości jak mleko prosto od krowy.

 

Wyjątkowa metoda produkcji

Mleko Wiejskie z Piątnicy jest produktem naturalnym, nieznacznie przetworzonym, o wyjątkowych walorach smakowych i właściwościach odżywczych. Do jego produkcji wykorzystuje się najwyższej jakości surowiec, pochodzący ze specjalnie wyselekcjonowanych gospodarstw, znajdujących się na ekologicznie czystych terenach Kurpi Zielonych. Mleko Wiejskie, dzięki swoim właściwościom można określić mianem „świeże”.

Podstawą procesu produkcyjnego Mleka Wiejskiego, a tym samym gwarancją zachowania najważniejszych składników jest technologia mikrofiltracji i niskiej pasteryzacji. Dzięki ceramicznym membranom mleko oczyszczane jest - niemal w 100% - ze swej naturalnej mikroflory bakteryjnej, a końcowa pasteryzacja odbywa się w niskiej temperaturze. W efekcie mleko nie traci pierwotnych właściwości, czyli smaku, zapachu, a także naturalnych składników odżywczych (witamin, wapnia i szczególnie wartościowych dla naszego zdrowia - białek serwatkowych). Co więcej, składniki te są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm.


Mleko mikrofiltrowane i pasteryzowane w niskiej temperaturze jest tak bezpieczne mikrobiologicznie, że można je pić bezpośrednio z butelki bez konieczności gotowania. Należy jednak pamiętać, że jednym z najważniejszych czynników warunkujących świeżość Mleka Wiejskiego jest przechowywanie go w lodówce ( w temp. 1 do 6°C). Pozwala to zachować ciągłość chłodzenia i jest dodatkową ochroną przed niekorzystnym oddziaływaniem światła.

Wróć do strony głównej