Pragniesz świeżego, naturalnego smaku? Jesteś na właściwej stronie!

Mleko Wiejskie z PiÄ…tnicy to Å›wieży, peÅ‚en witamin i wartoÅ›ci odżywczych produkt z najczystszych rejonów Kurpi Zielonych. Nasze mleko ma bardzo podobne wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci jak mleko prosto od krowy.

 

WyjÄ…tkowa metoda produkcji

Mleko Wiejskie z PiÄ…tnicy jest produktem naturalnym, nieznacznie przetworzonym, o wyjÄ…tkowych walorach smakowych i wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciach odżywczych. Do jego produkcji wykorzystuje siÄ™ najwyższej jakoÅ›ci surowiec, pochodzÄ…cy ze specjalnie wyselekcjonowanych gospodarstw, znajdujÄ…cych siÄ™ na ekologicznie czystych terenach Kurpi Zielonych. Mleko Wiejskie, dziÄ™ki swoim wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciom można okreÅ›lić mianem „Å›wieże”.

PodstawÄ… procesu produkcyjnego Mleka Wiejskiego, a tym samym gwarancjÄ… zachowania najważniejszych skÅ‚adników jest technologia mikrofiltracji i niskiej pasteryzacji. DziÄ™ki ceramicznym membranom mleko oczyszczane jest - niemal w 100% - ze swej naturalnej mikroflory bakteryjnej, a koÅ„cowa pasteryzacja odbywa siÄ™ w niskiej temperaturze. W efekcie mleko nie traci pierwotnych wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci, czyli smaku, zapachu, a także naturalnych skÅ‚adników odżywczych (witamin, wapnia i szczególnie wartoÅ›ciowych dla naszego zdrowia - biaÅ‚ek serwatkowych). Co wiÄ™cej, skÅ‚adniki te sÄ… bardzo Å‚atwo przyswajalne przez organizm.


Mleko mikrofiltrowane i pasteryzowane w niskiej temperaturze jest tak bezpieczne mikrobiologicznie, że można je pić bezpoÅ›rednio z butelki bez koniecznoÅ›ci gotowania. Należy jednak pamiÄ™tać, że jednym z najważniejszych czynników warunkujÄ…cych Å›wieżość Mleka Wiejskiego jest przechowywanie go w lodówce ( w temp. 1 do 6°C). Pozwala to zachować ciÄ…gÅ‚ość chÅ‚odzenia i jest dodatkowÄ… ochronÄ… przed niekorzystnym oddziaÅ‚ywaniem Å›wiatÅ‚a.

Wróć do strony głównej